רשת הדברה | פתרונות הדברה מתקדמים

הדברה למפעלי מזון

ריסוס למפעל


הדברה קבועה למפעלי מזון

אל תתפשרו על ההתנהלות של העסק שלכם, כל בעל עסק יגיד לכם שהעסק הוא הבייבי שלו ואחד החלקים הכי חשובים בחיים שלו.
בניגוד לשכירים, שהולכים הביתה בסוף היום ומשאירים מאחוריהם את העבודה והדאגות, בעל עסק לא מפסיק לעבוד אף פעם וכל הדאגות הלוגיסטיות והכלכליות נמצאות על כתפיו. זו גם הסיבה שבעלי עסקים כל כך מטפחים את העסק שלהם מבחינת מיתוג, נראות, רמת השירות וכמובן איכות המוצרים.

אולם יש עוד תחום שבו בפירוש אסור להתפשר והדבר נכון על אחת כמה וכמה אם אתם מתפעלים מפעל מזון, מאפיה, קונדיטוריה, אולם אירועים וכל מקום שמכין ומגיש אוכל. הנושא הזה הוא הדברה, גם נגד חרקים וגם נגד מכרסמים. יותר ויותר בעלי עסקים מבינים שלא רק שאסור לוותר על ההיבט הזה, גם צריך להוציא אותו אל הפועל על בסיס קבוע. זו הסיבה שהמומחים של רשת הדברה טוענים כי יש לעשות ניטור וטיפול פעם בחודש על בסיס קבוע, על-מנת לשמור על רמת היגיינה גבוהה.

הסכנות הבריאותיות של הדברה לקויה

מטבע הדברים, מזיקים ומכרסמים מסתובבים באופן קבוע בתעלות ביוב, ברחובות ועל קרקע מזוהמת ולכן עלולים להעביר מחלות קשות לבני האדם. כשמדובר בבית רגיל, כל משפחה דואגת לעצמה להדברה וכך שומרת על כל בני הבית.
אולם במקרה של מסעדה, מפעל מזון או כל מקום המגיש מזון להמוני אנשים על בסיס יומיומי, כל אחד ואחד מהם זכאי לשמירה הרמטית ולהגנה מלאה על בריאותו.

מעבר לכך, פקחי משרד הבריאות עורכים במקומות אלו ביקורות ואף ביקורות פתע ובית אוכל שנמצא שאינו מקפיד על הדברה נאותה, עלול לקבל צו סגירה שיכול להוביל אותו להתרסקות כלכלית. 
לכן, יש חשיבות ראשונה במעלה להדברה על בסיס קבוע ושמירה על בריאותם של הלקוחות הנאמנים, שרוצים ליהנות ממזון איכותי שאינו נגוע במחלות כאלו ואחרות ומבילוי שאינו כולל היתקלות לא נעימה עם תיקנים, נמלים ועוד.

כאמור, משום שמקומות מהסוג הזה משרתים מאות אנשים כל יום, הדברה סטנדרטית של פעם או פעמיים בשנה אינה מספיקה ורצוי לערוך הדברה מקצועית פעם בחודש.

הסכנות התדמיתיות של הדברה לקויה

ייתכן ויצא לכם לראות ברשתות החברתיות סרטונים כאלו ואחרים המתעדים מזיקים ומכרסמים נוברים בחופשיות במזון בכמה בתי אוכל ברחבי הארץ. בדרך כלל הסרטונים הללו מתפשטים במהירות כמו אש בשדה קוצים ומהר מאוד אותם בתי עסק מאבדים שליטה והסרטונים מככבים בכל רשת חברתית וקבוצת וואטסאפ, כולל תגובות סלידה ונאצה כלפי אותם בתי עסק ואף קריאות פומביות להחרים אותם. מדובר באסון תדמיתי, שקשה מאוד להתאושש ממנו, אם בכלל.
אם מדובר ברשת, רוב הצרכנים אינם סלחנים כלפי סניפים אחרים שלה ולעיתים קוראים להחרים את כולה. אם מדובר במקום בוטיק, הנזק התדמיתי אף גדול עוד יותר, משום שאין סניפים נוספים ש "יחפו" על הפגיעה.
לכן,  ההמלצה היא שתחייגו כבר עכשיו להזמין הדברה למפעלי מזון.

רשת הדברה היא חברה ותיקה הנחשבת מובילה בתחומה ופורצת דרך הודות לשיטות הדברה חדשניות המותאמות במדויק לתעשייה הישראלית, ועשויה מחומרים שאינם מסוכנים למגע עם מזון. חברתינו מתמחה בהדברה של כל סוגי המזיקים הקיימים בתעשיית המזון.
זכרו כי הדברה איכותית יכולה להציל אתכם ממשברי תדמית הרי אסון ויותר מהכול, לשמור על הבריאות של הלקוחות שלכם ללא פשרות ולהמשיך לשרת אותם נאמנה. 

הדברה במפעלי מזון בהתאם לתקני משרד הבריאות

כיום הולכת וגודלת הדרישה של גופים רבים כגון משרד הבריאות ובעיקר אם הארגון שלך עובר מבדק: 

ISO 9001 / HACCP / ISO 22,000 BRC / Global Gap / TNC / ISO 22716 / OHSAS 18001 / ISO 14000 / GMP.

נושא ההדברה הינו תחום תברואתי חיוני לייצור תקין בתעשייה ולכן אחד הדברים שמתייחסים אליהם במבדק הוא נושא ההדברה. מערך ההדברה נבדק בצורה יסודית פרט לכך שלא היו רוצים לראות מזיקים במפעל, ההתייחסות היא בעיקר לתיעוד ולממצאים שלו.

שום ארגון לא היה רוצה לקבל הערה על נושא ההדברה במפעל וכמובן לא לספק לשום לקוח חרק בתוך מוצר המזון שהוא מייצר, התנאי ההכרחי לקיום מצב תקין בחברה הינו שמירה על סטנדרטים גבוהים בתחום טיפול ההדברה במפעל.

"רשת הדברה" שמה לעצמה דגש מיוחד על סוג מערך וטיפול ההדברה במפעל. הדבר האחרון שאנחנו עושים (אם בכלל) הוא לפזר רעלים בקרבת מוצרי הגלם או במוצר המוגמר וכמובן באחסון המוצר.

"רשת הדברה" שמה דגש על ניטור, מניעה ופיקוח לפני פיזור מבוקר של רעלים במקומות בטיחותיים.

מערך ניטור

חברת הדברה מקצועית מקימה מערך ניטור סביב למפעל באמצעות תיבות האכלה למכרסמים הסגורות ע"י מפתח, בנוסף החומר משופד ע"י שיפוד בתוך התיבה כדי שהמכרסם לא יעביר אותו למקום אחר.

מערך הניטור משקף מה שקורה במבנה ונותן אינפורמציה למדביר .

במפעלי מזון ניתן גם למקם תיבות בתוך במפעל במקומות אסטרטגיים.

יש מקומות שהתקן לא מאפשר להשתמש ברעל בתוך התיבות האכלה שבמפעל לכן הפתרון הוא לשים מדבקות ללכידה או מלכודות קפיץ בתוך התיבה או סוג של חומר פיתיון שאינו רעיל שהופך את הגללים של המכרסם לזוהרות ונותן לנו ידיעה מוקדמת על הבעיה.

לצורך התמודדות עם המזיקים כיום טיפול ההדברה במפעל שונה ממה שהיה קיים, לא עוד ריסוסים בסיום יום העבודה שמזיקים מאוד לבריאות העובדים ויכולים לפגוע במוצרי מזון בגלל היותם חומרים "שארתיים". לא עוד פיזור של רעלים או אבקות ללא השגחה וכמובן בניגוד להוראות שימוש שעל תווית המוצר.


שיטות ריסוס במפעל

יש שיטת הדברה ישנה ע"י ריסוסים כימיים שהם:
  • ריסוס נוזלי
  • איבוק
  • ערפול חם
  • ערפול קר
  • איוד
חסרונות הריסוס בעסק
  • בריסוס נוזלי יש לבצע אותו בסוף יום עבודה שאין אף אחד במפעל / העסק בגלל הסיכון שבדבר.
  • לפני חזרה לשגרה צריך לשטוף היטב את המקום לפני תחילת העבודה.
  • לא שארתי ולא יכול להגיע למוקדי הפעילות של התיקן הגרמני
  • יעיל לטווח קצר
איבוק במפעל
איבוק לא מאושר עפ"י התווית לשימוש (למרות שמדבירים רבים משתמשים ועוברים על הוראות השימוש), מסוכן מאוד עקב הפיזור של החומר.

* ע"י שטיפה של החומר גורמים לפיזור החומר באוויר.

יתרונות הריסוס במפעל
  • יכול לתת נוק אאוט למזיק
  • פועל מצוין נגד התיקן האמריקאי

חברת הדברה המשתמשת במערכת "בקרת מזיקים משולבת" (IPM) שיודעת להקים מערך הדברה מקצועי ושיש לה ידע מוקדם על סוג המזיק, הביולוגיה וסביבת החיים של המזיק תדע להפחית את אוכלוסיית המזיקים במפעל ותוכל להיות בשליטה ובקרה על הנעשה במפעל ולשמור על בריאות המוצרים ועל בריאות העובדים.

רק כאשר חברת ההדברה שלך עובדת עפ"י נהלים ברורים ובשיטות מתקדמות ביותר ע"י מערכת ניטור שמוזנת למחשב ויש מדביר שבודק נתונים מה קורה במפעל ע" י גרף "שבמערכת בקרת מזיקים" שהחברה שאיתה אתה עובד באמת עובדת בשיטת מעגלים רחוקים וקרובים .

וששיטת העבודה היא מהמתקדמות ביותר בענף ע"י שימוש בג'לים, מדבקות פורומון לניטור וכו' תדע שאתה במצב מצוין.

רק כאשר חברת הדברה פועלת מתוך אמת מקצועית לספק לך מידע הגיוני, תודעתי כאשר החברה שאתה עובד איתה מראה לך שבאמת אכפת לה מה קורה לך בעסק ע"י סריקה לעיתים קרובות וזאת כדי לאתר כשלים במבנה (במידה ויש) ולדווח לך עליהם בהמצאת דו"ח ניטור על מצב המבנה שכמובן תמיד יש קשר הדוק בין מזיק למבנה ותעבוד בשיתוף פעולה עם חברת ההדברה כדי לדאוג לנתק את הקשר בין מזיק למבנה.

רק כאשר חברת ההדברה שלך מבצעת תיעוד וניטור קבוע לא רק לפני ביקורת שאז אתה מעורר אותה משנתה כדי שיתחילו לסדר את המפה ואת תיבות האכלה והמוניטורים ע"מ שלא תכשל במבדק אלא שחברת ההדברה שאתה עובד מולה מתפעלת במשך כל השנה את המפעל ע"י מערכת בקרת מזיקים אינטרנטית תדע שאתה מוכן בכל רגע נתון לביקורת ולעבור אותה בהצלחה.

רק כאשר אתה יודע שבחברת ההדברה שלך יש עובדים מקצועיים שעברו ועוברים הכשרה באופן קבוע ומעודכנים בחידושים בענף, שעברו קורס מד"א וקורס עבודה בגובה, תוכל לישון בשקט שלא יקרו לך תאונות עבודה בעסק!

רק כאשר תדע שלחברת ההדברה שלך יש מספיק עובדים מוכשרים שנמצאים בפריסה ארצית ויכולים לתת לך מענה כמעט מיידי תדע שאתה בידיים טובות.

רק שתדע שלחברת ההדברה שלך העיסוק העיקרי זה הדברת מפעלי מזון ואירוח ומתמחה בעיקר בתחום הזה תדע שאתה בידיים טובות.

מה עלייך לבקש מחברת הדברה מקצועית?

תיק הדברה
תיק הדברה

אם אתם בעלי עסק בתחום ייצור המזון, אם יש לכם מפעל, חברת קייטרינג, אולם אירועים ענק ואפילו מאפיית בוטיק, יש מושג אחד שחשוב מאוד שתכניסו ללקסיקון: תיק הדברה. 

תיק הדברה הוא למעשה אוגדן מסמכים חשוב ביותר, בו מרוכזים כל המסמכים הרלוונטיים המעידים כי התבצעו בתחומי העסק פעולות הדברה קבועות ומסודרות.
בשנים האחרונות החל משרד הבריאות לאכוף את נושא תיק ההדברה בצורה מוגברת ועסק שלא יכול להציג תיק כזה באופן מידי במהלך ביקורת או ביקורת פתע, עלול לספוג סנקציות קשות ואף לקבל צו סגירה לעסק.

מה כולל תיק הדברה?

תיק הדברה מסודר צריך לכלול את המסמכים הבאים:
• רישיון של המדבירים, כולל תעודות והיתרים נוספים (למשל, משמש גם כלוכד נחשים)
• תעודות רישום , תוויות ודפי בטיחות המפרטים את המרכיבים של כל חומר הדברה שנעשה בו שימוש
• אישורי ביצוע כולל תאריכי ההדברה, מיקומים והחומרים בהם נעשה שימוש
• רישיון ניהול עסק 
• ביטוח צד ג' וביטוחים נוספים
• מפת העסק בה מסומנים תיבות האכלה ולכידה במידה ויש
• היתר רעלים

חשוב לציין שכל מדביר שאינו מספק לכם תיק הדברה מסודר, שלא מגלה כלפיכם שקיפות מלאה או שאין לו את הרישיונות וההיתרים ההכרחיים, הוא מדביר שכדאי מאוד לשקול אם להמשיך ולעבוד איתו.

חברת "רשת הדברה" למשל, הינה חברה ותיקה ואמינה שמקפידה לשמור על רמת שירות גבוהה, גם כלפי לקוחות גדולים מהמגזר העסקי וגם כלפי לקוחות קטנים.
כחלק מהשירות המצוין, מספקת "רשת הדברה" תיק הדברה מסודר ובו כל המסמכים הדרושים על-מנת להציג לפקחי משרד הבריאות ובכלל.

זכרו כי שמירה על היגיינה הינה היבט קריטי בניהול העסק 

הדבר החשוב ביותר שיש לזכור לגבי הדברת מזיקים, זוחלים וחרקים, הוא שיש לה משמעות הרבה יותר גדולה מעוד ערימת מסמכים שחשוב שתהיה בהישג יד על-מנת שמשרד הבריאות או טכנולוג המזון יתחילו לעשות המון בעיות.

הדברה על בסיס קבוע מאפשרת לכם להמשיך ולהעניק שירות מעולה ללקוחות הקצה שלכם, ללא חשש מבעיות היגיינה ותברואה. כאשר אתם מכינים או מגישים מזון לכמות גדולה של אנשים באופן יומיומי, אתם האחראיים הרשמיים על בריאותם ואסור לכם להפר את אמונם של הלקוחות הנאמנים שלכם.

לכן, מומלץ מאוד לבחור בחברה כמו "רשת הדברה" לביצוע הדברה על בסיס קבוע, כשההמלצה היא לדאוג להדברה פעם בחודש באופן קבוע, בצורה כזו אתם יכולים להיות רגועים ולדעת כי אתם מקבלים שירות הכולל שימוש בחומרי הדברה איכותיים, בטיחותיים ויעילים וגם לדעת כי יש מאחוריכם גיבוי מלא וחברה המוסרת לכם תיעוד מסודר של כל פעולת הדברה שהתבצעה בתחומכם.

השרותים שלנו


טיפול מיוחד בתיקן הגרמני
תיקנים הם חרק השייך לתת מחלקת התיקאים. רוב סוגי התיקנים חיים באזורים טרופיים ורוב המינים לא מופיעים בבית ולכן לא דורשים הדברת תיקנים.
הדברת מכרסמים
המכרסמים הם יונקים צמחוניים שמאופיינים בשיניהם הארוכות שמתחזקות ומתארכות עם הזמן המשמשות גם לחפירה ולא רק לאכילה.
טיפול בחיפושית הטבק
אתם צעד אחד לפני מהלך משמעותי שיפחית את הסיכון לפגיעת טרמיטים בביתכם. אנו תקווה שניתן לכם להבין כיצד מערכת isoptera תסייע להשמדת מושבות הטרמיטים בטרם כניסתם לביתכם.
הדברת פשפשים
הטיפול מתבצע בכמה שלבים:
לפני הכל זיהוי ויזואלי בדיקת מקום הנגיעות בחדר ועל בני אדם סיכום הניטור ותוכנית עבודה.
טיפול בחרקי מחסן
אם אתם סובלים מבעית גירוד, תוכלו להזמין מדביר מקצועי שיבצע עבורכם הדברת כיני יונים. כמובן שלא מדובר על הדברת היונים, כפתרון לא רק גירוד אלא, גם המנעות ממחלות שמביאות איתם הכינים.
טיפול בעש המזון
משפחת העשיים, שעימה נמנה עש הבגדים, היא משפחה של פרפרי לילה, הכוללת כאלפיים מינים שונים. 
Share by: