
מדוע יונים וציפורי דרור מוגדרים בחוק כמזיק תברואי?
כשאנחנו מסתובבים בפארקים ובמרחבים הפתוחים לצד הציפורים, אנחנו לא חשופים לסכנות הללו. אולם כשיונים חודרות אל המרחב הביתי או התעשייתי, מדובר במצב אחר. בתי חרושת, מפעלי ייצור ובמיוחד מפעלי מזון, צריכים לשמור בצורה קפדנית על סטריליות. מגע לא מבוקר של ציפורים ויונים עם המזון או מרכיביו, עלול להביא לתוצאות קשות בקרב האוכלוסייה כמו גם לפגיעה אנושה בתדמית של המפעל המייצר וברווחיות הכלכלית שלו. לא מזמן עלתה לכותרות רשת בתי קפה מוכרת, אשר גרמה להרעלת מזון קשה בקרב מספר מצומצם של אנשים, ככל הנראה בשל תנאי אחסון לא הולמים של המזון. הפגיעה התדמיתית שספגה הרשת הייתה קשה ורק במזל לא נגרם נזק בלתי הפיך לנפגעים. אמנם במקרה הזה לא היו מעורבים בעלי כנף ויונים, אך זוהי דוגמה מייצגת טובה לצורך בשמירה הדוקה על כל התנאים הנאותים בהם צריך להיות מיוצר ומאוחסן מזון.
שיטות הדברה שונות
אל תתפשרו על המקצועיות של המדבירים
בנוסף, ירי לא מקצועי ולא מבוקר בסביבה המייצרת מוצרי מזון, למשל מפעל, עלול לגרום נזק יקר לציוד ולמכונות. לכן, אל תתפשרו על החברה להרחקת יונים אותה אתם בוחרים לביצוע ירי סלקטיבי. חברה איכותית ואמינה צריכה לגלות בפניכם שקיפות מלאה על התהליך כולו ולהציג אישורים המוכיחים את סמכותו של מרחיק היונים לתפעל כלי נשק ולנטרל ציפורים באמצעות ירי סלקטיבי.